4 Haziran 2016 Cumartesi

Ankara'da MMA (Mixed Martial Arts)

       
             MMA-Karışık Dövüş Sanatları

  MMA Kickbox, muaythai, wrestling ve jiujitsu gibi farklı savunma sporları tekniklerini bir araya getirerek ayakta ve yerde mücadeleyi esas alan dövüş sanatıdır.
  MMA farklı branşları içinde barındırdığı için müsabakalarda bir savunma sporuyla ilgilenen müsabık başka bir savunma branşıyla ilgilenen sporcuyla karşılaşabilir. Bununla birlikte artık sadece bir savunma branşıyla ilgilenmek günümüz koşullarında MMA için yetersiz kalabilmektedir. Bu yüzden MMA üzerine eğitim veren kurslar sporcuyu alarak temelden MMA ya uygun olarak ayakta ve yerde mücadeleyi esas alacak eğitimler vermektedir. MMA ring sporları içerisinde son nokta olarak görünmektedir ve bu yüzden dünya üzerinde hangi savunma sporu ile ilgilenirse ilgilensin bir çok sporcu bu branşa yönelmektedir. MMA Octagon dediğimiz sekizgen kafeste yapılmakla birlikte dört köşeli ringlerde de yapılabilmektedir. MMA ülkemizde genel olarak çok sert bir spor dalı olarak görünse de sporcu sağlığı gözetilerek alınan tedbirler ve müsabakalarda uygulanan kurallar bu branşı birçok spor dalından daha az riskli hale getirmektedir. Türkiye MMA Federasyonunun uygulamaları http://www.mmafederasyonu.org.tr/  ve dünya çapında kabul gören müsabaka kuralları çerçevesinde sporcu sağlığı göz önüne alınarak light, full ve elit olmak üzere MMA müsabakaları kategorilere ayrılmıştır ve bu seviyelerde dövüşen sporcu federasyon kurulununda onayıyla artık profosyonel maçlara çıkmaya hazır hale gelir. Dünyada MMA branşı üzerine faaliyet gösteren UFC, BELLATOR gibi birçok organizasyon vardır ve profesyonel olarak bu sporu yapan müsabık hatırısayılır miktarda gelir elde edebilmektedir.




     MMA ülkemizde hızla yayılmakla birlikte başkentimiz Ankara'da da çok hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Ankara'da Hacettepe üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde kurulan MMA Toplulukları bünyesinde antrenmanlar devam etmektedir.
Hacettepe Üniversitesi MMA Topluluğu


 Aynı zamanda Altındağda bulunan GÜÇKOBİR (Güç koşullardaki bireyler) Federasyonunda da MMA antrenmanları Türkiye MMA Federasyonu antrenörü aynı zamanda profesyonel MMA dövüşçüsü Murat Çepel eşliğinde devam etmektedir.

-GÜÇKOBİR




Etimesgut ta Etimesgut Karma Dövüş Sanatları Merkezi  MMA branşı üzerine faaliyet göstermektedir. Bunların yanında Ankara'nın farklı bölgelerinde de MMA kurs faaliyetleri devam etmektedir. MMA konusunda daha fazla bilgi ve video için facebook aracılığı ile MMA ANKARA
sayfamızdan ve youtube aracılığı ile
MMA ANKARA kanalımızdan bizi takip edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder