31 Aralık 2016 Cumartesi

UFC207'NİN MERAKLA BEKLENEN MAÇINDA ŞAMPİYON NUNES


UFC 207 nin beklenen müsabakasında Amanda Nunes Ronda Rousey'i knockout ile yenerek kemerin sahibi oldu. 48. saniyede K.O ile biten müsabakada Amanda Nunes'in performansı izlenmeye değerdi

21 Aralık 2016 Çarşamba

KULÜBÜMÜZ MMA ANKARA ETİMESGUTTA AÇILDI


      Ankara'da MMA antrenmanlarımızı daha rahat bir şekilde zaman sıkıntısı yaşamadan yapabileceğimiz kursumuz MMA ANKARA'yı Etimesgutta açarak faaliyetlerimize başladık.
            
       Hacettepe Üniversitesi, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde MMA faaliyetlerine devam etmekle beraber  daha elverişli ve zaman sıkıntısı yaşamayacağımız bir merkeze ihtiyaç duyduğumuzdan kulübümüzü Etimesgutta açmış bulunmaktayız.
      Türkiye MMA ailesine yeni sporcular kazandırmak ve uluslar arası organizasyonlarda ülkemizi temsil ederek profesyonel MMA dövüşçüleri yetiştirmek amacı ile faaliyetlerimize devam etmekteyiz. 


  


19 Eylül 2016 Pazartesi

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ MMA TOPLULUĞU 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI FAALİYETLERİNE BAŞLIYOR


     2014 Yılından itibaren faaliyetlerine devam eden Hacettepe Üniversitesi MMA Topluluğu her geçen gün daha da büyüyerek faaliyetlerine devam ediyor. Topluluk 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında da faaliyetlerine devam ederek yurt içi ve yurt dışında düzenlenecek organizasyonlarda Hacettepe Üniversitesini ve Ülkemizi temsil ederek kendinden söz ettirmeye devam edecektir.
Topluluk kurulmasının üzerinden fazla zaman geçmemesine karşılık 2016 yılı mart ayında Antalya Kemer'de düzenlenen MMA Türkiye Şampiyonasında gençlerde Mehmet YÜCELSOY büyüklerde de Burak HALEFOĞLU Türkiye şampiyonu olarak topluluğa 2 altın madalya kazandırmışlardır. Topluluk sporcuları Eylül ayında Balıkesir Ayvalıkta MMA Federasyonu ve Ayvalık Belediyesi katkılarıyla düzenlenecek olan 8li profosyonel MMA şampiyonası ve amatör MMA şampiyonasına da katılarak Hacettepe Üniversitesini temsil edeceklerdir.
Hacettepe Üniversitesi MMA Topluluğu ekim ayı itibarı ile yeni kayıtları kabul etmeye başlayacak.. Topluluk aynı zamanda üyelerine antrenör ve hakem olabilmeleri için MMA Federasyonu bünyesinde fırsatlar sunarak aldıkları eğitim sonucu ek iş fırsatları sunmaktadır. Topluluk kurucusu ve antrenörü aynı zamanda Türkiye MMA Federasyonu Üniversiteler Kurulu başkan yardımcısı Murat ÇEPEL'dir. 

7 Haziran 2016 Salı

MMA (Karma Dövüş Sanatları) Tarihçesi

    
      M.Ö 648'de Antik Yunan'da yapılan Olimpiyat Oyunları arasında Pankreas (Pankration) adında bir spor da katılmıştı. Pankration kelimesi yunancadaki herşey, tüm anlamına gelen ''pan'' ile güçler anlamına gelen ''kratos'' kelimesinden türetilmişti ve Helenik boks ile güreşin karmasıydı. Karşılaşmalarda yalnızca iki kural vardı; biri ısırmamak diğeri gözlere zarar vermemekti. Karşılaşmalar taraflardan birinin bilincini kaybetmesi veya yenilgiyi kabul etmesiyle bitirilirdi. Kullanılan teknikler arasında yumruklar, eklem kilitleri, fırlatmalar, dirsek ve diz vuruşları ve tekmeler bulunurdu.


      Büyük iskender pankreasçıların silahsız dövüşteki yetenekleri yüzünden askerlerini onlar arasından seçerdi. M.Ö 326'da Hindistan'ı işgal ettiğinde beraberinde çok sayıda pankreasçı da bulunmaktaydı. inanışa göre pek çok asya savaş sanatının doğuşu da bu döneme denk gelmektedir. Pankreas günümüzde karma savaş sanatlarının da formunu oluşturmaktadır.


     1925 yılında ilk kez Rio de Janerio'da (Brezilya) karma dövüş sanatları uygulanmaya başlamıştı. 1801 yılında George Gracie İskoçya'dan Brezilya'ya göç etmiş ve aynı zamanda 1900'lerin başlarında Japon Mitsuyo Maeda da göç etmişti. Maeda bölgede kurulan kolonide japon hükümetinin temsilcisiydi ve Graice'nin soyundan gelen Gustao ile yakın arkadaş olmuşlardı.
 
    Maeda aynı zamanda tanınmış bir judo şampiyonuydu ve onun oğlu Carlos'a judo'yu öğretmeye başladı. Maeda Japonya'ya döndükten sonra Carlos çalışmalarına devam etti ve kardeşine de öğrendiği sanatı öğretmeye başladı ancak Carlos bu sanata öğrendiği diğer savunma sanatlarından unsurları da eklemeye başladı. Carlos ve kardeşi Helio bölgenin karete okullarının temsilcilerinin, profesyonel boksörlerin, capoeiristaların ve diğer sporcuların katıldığı Antik Yunandaki Pankreas karşılaşmalarını andıran Vale-Tudo karşılaşmalarına katılırlar. Helio Gracie bu karşılaşmada karşısına çıkan japon dövüşçüleri, boksörleri ve güreşçileri yenilgiye uğratır.

  Vale-Tudo karşılaşmaları Amerika'ya da taşınır. Gracie kardeşlerden Rorion, Tayland'a yaptığı gezilerde gizli karma dövüş karşılaşmalarına şahit olmuş olan Art Devie ve Semaphore Entertainment Group'in (SEG) başkanlığını yapmış olan Bob Meyrowitz Ultimate Fighting Championship'i (UFC) kurmuşlardır. Ultimate Fighting Championship dışında farklı karma dövüş sanatları organizasyonları da bulunmaktadır ve günümüzde bunların sayısı çok hızlı bir şekilde artmaktadır.
   

     
     İlk çıktığı günden bugüne gelene kadar MMA kurallarında da değişiklikler yaşanmıştır. Organize edilen ilk turnuvalarda kurallar çok esnek olmasına karşılık günümüzde sporcu sağlığı gözetilerek organizasyon ve müsabaka türlerine göre birtakım kurallar konulmuştur. 







      Günümüzde MMA dünya genelinde en hızlı yayılan savunma sporlarından biri olmuştur ve artık ülkemizde de bu spor dalı hızlı bir şekilde yayılmaktadır.


6 Haziran 2016 Pazartesi

Karma Dövüş Sanatları

Karma dövüş sanatları, birçok ayrı dövüş sporundan alınmış ve çok geniş bir yelpazeden teknikleri barındıran, tam temas bir mücadele sporudur. Kurallar, sporcuların yerde veya ayaktayken birbirlerine hücum etmelerine ve sarılarak mücadele etmelerine izin vermektedir. Bu tip organizasyonlar farklı geçmişleri olan dövüşçülerin birbirleriyle dövüşmelerine olanak sağlamaktadır.

4 Haziran 2016 Cumartesi

Halit Yalçın Cabelo and Murat Çepel Atomico wrestling training

VİDEOLAR

                                                          


Ankara'da MMA (Mixed Martial Arts)

       
             MMA-Karışık Dövüş Sanatları

  MMA Kickbox, muaythai, wrestling ve jiujitsu gibi farklı savunma sporları tekniklerini bir araya getirerek ayakta ve yerde mücadeleyi esas alan dövüş sanatıdır.
  MMA farklı branşları içinde barındırdığı için müsabakalarda bir savunma sporuyla ilgilenen müsabık başka bir savunma branşıyla ilgilenen sporcuyla karşılaşabilir. Bununla birlikte artık sadece bir savunma branşıyla ilgilenmek günümüz koşullarında MMA için yetersiz kalabilmektedir. Bu yüzden MMA üzerine eğitim veren kurslar sporcuyu alarak temelden MMA ya uygun olarak ayakta ve yerde mücadeleyi esas alacak eğitimler vermektedir. MMA ring sporları içerisinde son nokta olarak görünmektedir ve bu yüzden dünya üzerinde hangi savunma sporu ile ilgilenirse ilgilensin bir çok sporcu bu branşa yönelmektedir. MMA Octagon dediğimiz sekizgen kafeste yapılmakla birlikte dört köşeli ringlerde de yapılabilmektedir. MMA ülkemizde genel olarak çok sert bir spor dalı olarak görünse de sporcu sağlığı gözetilerek alınan tedbirler ve müsabakalarda uygulanan kurallar bu branşı birçok spor dalından daha az riskli hale getirmektedir. Türkiye MMA Federasyonunun uygulamaları http://www.mmafederasyonu.org.tr/  ve dünya çapında kabul gören müsabaka kuralları çerçevesinde sporcu sağlığı göz önüne alınarak light, full ve elit olmak üzere MMA müsabakaları kategorilere ayrılmıştır ve bu seviyelerde dövüşen sporcu federasyon kurulununda onayıyla artık profosyonel maçlara çıkmaya hazır hale gelir. Dünyada MMA branşı üzerine faaliyet gösteren UFC, BELLATOR gibi birçok organizasyon vardır ve profesyonel olarak bu sporu yapan müsabık hatırısayılır miktarda gelir elde edebilmektedir.




     MMA ülkemizde hızla yayılmakla birlikte başkentimiz Ankara'da da çok hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Ankara'da Hacettepe üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde kurulan MMA Toplulukları bünyesinde antrenmanlar devam etmektedir.
Hacettepe Üniversitesi MMA Topluluğu


 Aynı zamanda Altındağda bulunan GÜÇKOBİR (Güç koşullardaki bireyler) Federasyonunda da MMA antrenmanları Türkiye MMA Federasyonu antrenörü aynı zamanda profesyonel MMA dövüşçüsü Murat Çepel eşliğinde devam etmektedir.

-GÜÇKOBİR





Etimesgut ta Etimesgut Karma Dövüş Sanatları Merkezi MMA branşı üzerine faaliyet göstermektedir. Bunların yanında Ankara'nın farklı bölgelerinde de MMA kurs faaliyetleri devam etmektedir. MMA konusunda daha fazla bilgi ve video için facebook aracılığı ile MMA ANKARA
sayfamızdan ve youtube aracılığı ile
MMA ANKARA kanalımızdan bizi takip edebilirsiniz.


Ankara'da MMA (Mixed Martial Arts)

       
             MMA-Karışık Dövüş Sanatları

  MMA Kickbox, muaythai, wrestling ve jiujitsu gibi farklı savunma sporları tekniklerini bir araya getirerek ayakta ve yerde mücadeleyi esas alan dövüş sanatıdır.
  MMA farklı branşları içinde barındırdığı için müsabakalarda bir savunma sporuyla ilgilenen müsabık başka bir savunma branşıyla ilgilenen sporcuyla karşılaşabilir. Bununla birlikte artık sadece bir savunma branşıyla ilgilenmek günümüz koşullarında MMA için yetersiz kalabilmektedir. Bu yüzden MMA üzerine eğitim veren kurslar sporcuyu alarak temelden MMA ya uygun olarak ayakta ve yerde mücadeleyi esas alacak eğitimler vermektedir. MMA ring sporları içerisinde son nokta olarak görünmektedir ve bu yüzden dünya üzerinde hangi savunma sporu ile ilgilenirse ilgilensin bir çok sporcu bu branşa yönelmektedir. MMA Octagon dediğimiz sekizgen kafeste yapılmakla birlikte dört köşeli ringlerde de yapılabilmektedir. MMA ülkemizde genel olarak çok sert bir spor dalı olarak görünse de sporcu sağlığı gözetilerek alınan tedbirler ve müsabakalarda uygulanan kurallar bu branşı birçok spor dalından daha az riskli hale getirmektedir. Türkiye MMA Federasyonunun uygulamaları http://www.mmafederasyonu.org.tr/  ve dünya çapında kabul gören müsabaka kuralları çerçevesinde sporcu sağlığı göz önüne alınarak light, full ve elit olmak üzere MMA müsabakaları kategorilere ayrılmıştır ve bu seviyelerde dövüşen sporcu federasyon kurulununda onayıyla artık profosyonel maçlara çıkmaya hazır hale gelir. Dünyada MMA branşı üzerine faaliyet gösteren UFC, BELLATOR gibi birçok organizasyon vardır ve profesyonel olarak bu sporu yapan müsabık hatırısayılır miktarda gelir elde edebilmektedir.




     MMA ülkemizde hızla yayılmakla birlikte başkentimiz Ankara'da da çok hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Ankara'da Hacettepe üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde kurulan MMA Toplulukları bünyesinde antrenmanlar devam etmektedir.
Hacettepe Üniversitesi MMA Topluluğu


 Aynı zamanda Altındağda bulunan GÜÇKOBİR (Güç koşullardaki bireyler) Federasyonunda da MMA antrenmanları Türkiye MMA Federasyonu antrenörü aynı zamanda profesyonel MMA dövüşçüsü Murat Çepel eşliğinde devam etmektedir.

-GÜÇKOBİR





Etimesgut ta Etimesgut Karma Dövüş Sanatları Merkezi  MMA branşı üzerine faaliyet göstermektedir. Bunların yanında Ankara'nın farklı bölgelerinde de MMA kurs faaliyetleri devam etmektedir. MMA konusunda daha fazla bilgi ve video için facebook aracılığı ile MMA ANKARA
sayfamızdan ve youtube aracılığı ile
MMA ANKARA kanalımızdan bizi takip edebilirsiniz.


Ankara'da MMA (Mixed Martial Arts)

       
             MMA-Karışık Dövüş Sanatları

  MMA Kickbox, muaythai, wrestling ve jiujitsu gibi farklı savunma sporları tekniklerini bir araya getirerek ayakta ve yerde mücadeleyi esas alan dövüş sanatıdır.
  MMA farklı branşları içinde barındırdığı için müsabakalarda bir savunma sporuyla ilgilenen müsabık başka bir savunma branşıyla ilgilenen sporcuyla karşılaşabilir. Bununla birlikte artık sadece bir savunma branşıyla ilgilenmek günümüz koşullarında MMA için yetersiz kalabilmektedir. Bu yüzden MMA üzerine eğitim veren kurslar sporcuyu alarak temelden MMA ya uygun olarak ayakta ve yerde mücadeleyi esas alacak eğitimler vermektedir. MMA ring sporları içerisinde son nokta olarak görünmektedir ve bu yüzden dünya üzerinde hangi savunma sporu ile ilgilenirse ilgilensin bir çok sporcu bu branşa yönelmektedir. MMA Octagon dediğimiz sekizgen kafeste yapılmakla birlikte dört köşeli ringlerde de yapılabilmektedir. MMA ülkemizde genel olarak çok sert bir spor dalı olarak görünse de sporcu sağlığı gözetilerek alınan tedbirler ve müsabakalarda uygulanan kurallar bu branşı birçok spor dalından daha az riskli hale getirmektedir. Türkiye MMA Federasyonunun uygulamaları http://www.mmafederasyonu.org.tr/  ve dünya çapında kabul gören müsabaka kuralları çerçevesinde sporcu sağlığı göz önüne alınarak light, full ve elit olmak üzere MMA müsabakaları kategorilere ayrılmıştır ve bu seviyelerde dövüşen sporcu federasyon kurulununda onayıyla artık profosyonel maçlara çıkmaya hazır hale gelir. Dünyada MMA branşı üzerine faaliyet gösteren UFC, BELLATOR gibi birçok organizasyon vardır ve profesyonel olarak bu sporu yapan müsabık hatırısayılır miktarda gelir elde edebilmektedir.




     MMA ülkemizde hızla yayılmakla birlikte başkentimiz Ankara'da da çok hızlı bir şekilde yayılmaktadır. Ankara'da Hacettepe üniversitesi ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde kurulan MMA Toplulukları bünyesinde antrenmanlar devam etmektedir.
Hacettepe Üniversitesi MMA Topluluğu


 Aynı zamanda Altındağda bulunan GÜÇKOBİR (Güç koşullardaki bireyler) Federasyonunda da MMA antrenmanları Türkiye MMA Federasyonu antrenörü aynı zamanda profesyonel MMA dövüşçüsü Murat Çepel eşliğinde devam etmektedir.

-GÜÇKOBİR




Etimesgut ta Etimesgut Karma Dövüş Sanatları Merkezi  MMA branşı üzerine faaliyet göstermektedir. Bunların yanında Ankara'nın farklı bölgelerinde de MMA kurs faaliyetleri devam etmektedir. MMA konusunda daha fazla bilgi ve video için facebook aracılığı ile MMA ANKARA
sayfamızdan ve youtube aracılığı ile
MMA ANKARA kanalımızdan bizi takip edebilirsiniz.